https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/trhy-na-zelnem-trhu-misto-do-soboty-potrvaji-az-do-20.listopadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Trhy na brněnském Zelném trhu potrvají až do 20. listopadu. Město tak chce pomoci farmářům

5.11.2020 00:03 | BRNO (ČTK)
Zelný trh v Brně.
Zelný trh v Brně.
Foto | VitVit / Wikimedia Commons
Městská část Brno-střed prodloužila provoz tržiště na Zelném trhu do 20. listopadu. Původně měl prodej skončit v sobotu. Důvodem prodloužení je omezené pořádání adventních trhů i snaha vynahradit obchodníkům nižší odbyt způsobený menším pohybem lidí ve městě, informovala mluvčí městské části Kateřina Dobešová.
 

Ukončení sezony se řídí podle toho, kdy se na náměstí začíná stavět vánoční strom a dřevěné stánky na adventní trhy. "Protože už víme, že za stávajících podmínek nebudeme stavět dřevěnou vesničku se 120 prodejními stánky a podium, jsme schopní stavbu několika stánků a instalaci vánočního stromu skloubit i s pokračujícím prodejem. Věřím, že to našim zemědělcům pomůže a že mohou doprodat úrodu, kterou si na letošní sezonu připravili. Prodloužení prodeje jim snad vynahradí také menší množství zákazníků, které se v centru města nyní pohybuje," uvedla radní Brna-středu Ludmila Oulehlová.

Na Zelném trhu lze podle aktuálních protiepidemických opatření vlády prodávat pouze ovoce a zeleninu, mléko a výrobky z mléka, maso a výrobky z masa, vejce, pekařské a cukrářské výrobky, med a výrobky z medu, případně květinovou výzdobu, to vše vypěstované a vyrobené na území České republiky. Kvůli tomu tam minulý čtvrtek ubylo okolo 15 stánků, zůstalo 30.

Dalším opatřením, které se trhů týká, jsou nařízené rozestupy mezi jednotlivými stánky minimálně čtyři metry a limit 20 lidí na 400 metrů čtverečních. Odstupy mezi nakupujícími kontrolují správci městské části. Na trhu je také zakázána konzumace nakoupeného zboží.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist