https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tri-majitele-pozemku-drzi-otrokovice-v-sachu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tři majitelé pozemků drží Otrokovice v šachu

14.10.2001 14:07 | OTROKOVICE (ČIA)
Tři majitelé pozemků, dva ze Zlína a jeden z Prahy, brání zahájení výstavby obchvatu Otrokovic. Podle starosty Stanislava Mišáka nepřistoupili tito vlastníci na žádné nabízené řešení a případné vyvlastnění se stále vleče.
 

"Těžko se to bude dokazovat, ale máme podezření na spekulace. Majitelé pozemků, které ještě pro obchvat zbývá vykoupit, se zřejmě inspirovali nedávným případem paní Regecové v Hranicích na Moravě. I když v případě státní zakázky jde o jiný problém, než je výstavba soukromé továrny," uvedl Mišák.

Jak dále řekl, díky schopným právním zástupcům, děravé legislativě a liknavosti úředníků na ministerstvu dopravy a Ředitelství silnic a dálnic ČR drží vlastníci všechny v šachu. "Stavbu nemůžeme zahájit, i když peníze na ni jsou zajištěny z Fondu rozvoje dopravy a od dubna známe vítěze na dodavatele. Zakázku získalo za 729 milionů korun Sdružení 55, jehož členy jsou SSŽ Hradec Králové, Silnice Brno a Ostravské dopravní stavby. Bohužel neustálými tahanicemi s pozemky dochází k oddalování zahajovacích prací a tím i k prodražování. Podle našich odhadů již stavba bude stát tři čtvrtě miliardy korun," řekl Mišák.

Podle jeho slov investor, kterým je Ředitelství silnic a dálnic ČR, správa Brno, postupuje při zajišťování potřebných stavebních rozhodnutí v souladu s právními normami, ale ukazuje se, že jsou v nich slabiny, které někteří dokážou využít. "Tento stav je setrvalý již dva roky. Myslím, že zde není vůle rozhodnout," podotkl starosta. Vzhledem k tomu, že se jedná o státní zakázku, nemůže město Otrokovice v podstatě nic dělat, protože nemá žádné pravomoce a o problému rozhodují jiní.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist