https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/trutnov-vynalozi-350-tisic-korun-na-vysadbu-nove-zelene
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Trutnov vynaloží 350 tisíc korun na výsadbu nové zeleně

12.10.2001 14:27 | TRUTNOV (ČIA)
Celkem 350 tisíc korun hodlá město Trutnov letos vynaložit na výsadbu nových stromů. V posledních měsících se totiž v okresním městě více kácelo než vysazovalo, a to hlavně kvůli výstavbě komunikací a nových domů. Pro ČIA to dnes uvedla vedoucí oddělení pro styk s veřejností městského úřadu Trutnov Veronika Vášová.
 

Jak dále informovala, mnozí trutnovští občané na tento stav již sami upozorňovali. Jako příklad uvedla oblast sídliště Zelená louka, kde se stavěl kruhový objezd, dále Červený kopec, kde již několik let probíhá výstavba rodinných domů, a také ulici Na Struze, kde kvůli rozšiřování vozovky a stavbě kruhového objezdu byla zrušena alej zdravých topolů.

"Záměrem města je rozšířit výsadbu zeleně ještě letos, a to zejména v lokalitách nové výstavby, kde bylo nutno některé stromy vykácet," dodala Vášová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist