https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/trutnovsti-chteji-rychlejsi-vlakove-spojeni-do-krajskeho-mesta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Trutnovští chtějí rychlejší vlakové spojení do krajského města

29.10.2001 12:53 | TRUTNOV (ČIA)
V Trutnově probíhá podpisová akce za zavedení rychlejšího vlakového spojení z Trutnova do Hradce Králové. V souvislosti s centralizací státní správy a se stále častějším dojížděním za prací do krajského města začaly po Trutnově kolovat podpisové archy, které budou odeslány na Obchodně provozní ředitelství Českých drah Pardubice, kde se tvoří jízdní řády.
 

"Pokud ředitelství rychlejší spoj do grafikonu zabuduje, může spoj začít jezdit už od 1. ledna 2002," sdělila dnes ČIA Dagmar Vojtěchová z trutnovské Správy tratí ČD. Další změna grafikonu je pak podle ní možná až od 1. ledna 2003. Podle Vojtěchové by rychlejší spoj přivítali i trutnovští zaměstnanci drah, z nichž někteří do Hradce Králové začnou již brzy dojíždět také.

Rychlejší spoj by trať urazil za jednu a čtvrt hodiny, přičemž nyní vlak tuto trasu jezdí zhruba dvě hodiny. Čas odjezdu spoje by byl o půl šesté ráno z Trutnova s příjezdem do Hradce Králové ve tři čtvrtě na sedm a zpáteční jízda by byla s odjezdem z Hradce Králové kolem 15. hodiny a příjezdem do Trutnova kolem čtvrté hodiny odpolední. Kvůli pomalému spojení velké množství lidí zatím do Hradce Králové cestuje buď autem, které vzdálenost 50 kilometrů mezi městy urazí zhruba za 50 minut nebo autobusem, kterému cesta trvá zhruba hodinu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist