https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/trzby-energetickych-spolecnosti-letos-za-5-mesicu-vzrostly-o-16-procent
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tržby energetických společností letos za 5 měsíců vzrostly o 16 procent

13.7.2005 13:15 | PRAHA (ČIA)
Tržby společností ze sektoru energetiky a vodárenství za prvních pět měsíců letošního roku dosáhly 87,9 miliardy korun, což je meziročně o 16,1 procenta více. Nárůst ve stálých cenách činil 9,1 procenta. Počet zaměstnanců zde meziročně klesl o 8,6 procenta na 56 tisíc osob. Vyplývá to z informací, které ČIA poskytl Český statistický úřad (ČSÚ).
 

V oblasti těžby energetických surovin vzrostly tržby za leden až květen 2005 meziročně o 12,9 procenta na 22,6 miliardy korun, ve stálých cenách však došlo k poklesu o 6,9 procenta. Objem produkce společností dobývajících uhlí a jiná paliva se snížil o 1,4 procenta, počet jejich zaměstnanců klesl o 5,1 procenta na 39 tisíc osob.

Společnosti ze sektoru rafinerského zpracování ropy a výroby koksu vykázaly za leden až květen 2005 meziroční nárůst tržeb o 19,1 procenta na 26 miliard korun, ve stálých cenách došlo k poklesu o 7,5 procenta. Fyzický objem produkce narostl o 12,4 procenta. Počet zaměstnanců v tomto sektoru zůstal na stejné úrovni jako v roce 2004.

Tržby českého průmyslu za leden až květen 2005 dosáhly podle ČSÚ výše 1,036 bilionu korun, což je meziročně o devět procent více. Nárůst ve stálých cenách činil 6,7 procenta, objem produkce narostl o 4,4 procenta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist