https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/turiste-na-sumave-nesmi-na-trasy-kolem-schwarzenberskeho-kanalu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Turisté na Šumavě nesmí na trasy kolem Schwarzenberského kanálu

2.10.2017 11:29 | STOŽEC (ČTK)
Šumavský národní park ode dneška zakazuje vstup na vybrané turistické trasy v okolí Schwarzenberského kanálu. Důvodem je likvidace popadaných stromů, které poničila srpnová bouře. Ilustarční snímek.
Šumavský národní park ode dneška zakazuje vstup na vybrané turistické trasy v okolí Schwarzenberského kanálu. Důvodem je likvidace popadaných stromů, které poničila srpnová bouře. Ilustarční snímek.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Štěpán Rosenkranz / NP Šumava
Šumavský národní park ode dneška zakazuje vstup na vybrané turistické trasy v okolí Schwarzenberského kanálu. Důvodem je likvidace popadaných stromů, které poničila srpnová bouře. Kvůli tomu budou do konce roku uzavřeny trasy Jelení Vrchy - Raškov, Rosenauerova kaplička - Jezerní smyk - Falešný metr - U buku - Říjiště, Říjiště - Chornice a Jelení Vrchy - Smolná Pec. Informoval o tom mluvčí šumavského národního parku Jan Dvořák.
 

"Je potřeba zpracovat a odvézt více než 50.000 kubíků dřeva. Ideálně do doby, než cesty zapadají sněhem. To s sebou přináší velmi intenzivní provoz na některých turistických trasách, kudy budou kamiony odvážet dřevo," vysvětlil náměstek ředitele šumavského národního parku Jan Kozel.

Srpnová bouře poničila na území parku přibližně 130.000 kubických metrů dřeva. Dvořák vysvětlil, proč odstraňování popadaných stromů v okolí Schwarzenberského kanálu začalo až teď. "Nechtěli jsme narušit závěr turistické sezony více, než bylo nutné, a tak jsme naplánovali zpracování a odvoz polomového dříví ve zvýšené míře až na začátek října," uvedl.

Dodal, že do konce října stále platí uzavírka Medvědí stezky, Hraniční stezky a vstup do lesních porostů mimo značené cesty. "Omlouváme se za tato omezení, která jsou nutná především z důvodu bezpečnosti samotných návštěvníků, a žádáme všechny, aby je respektovali," naléhal Dvořák.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist