https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/turiste-opet-mohou-na-sumavskou-medvedi-stezku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Turisté opět mohou na šumavskou Medvědí stezku

3.7.2018 00:14 | VIMPERK (ČTK)
Turisté opět mohou na šumavskou Medvědí stezku u Nové Pece na Prachaticku. / Ilustrační foto
Turisté opět mohou na šumavskou Medvědí stezku u Nové Pece na Prachaticku. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Správa NP Šumava
Turisté opět mohou na šumavskou Medvědí stezku u Nové Pece na Prachaticku. Trasa byla zavřená kvůli zpracovávání dřeva z polomů po vichřicích, které Šumavu od loňského léta v několika vlnách zasáhly. Turisté však nesmí na stezky v okolí Rosenauerovy kaple a poblíž Schwarzenberského kanálu. V těchto místech pokračuje zpracování polomového dřeva. Řekl mluvčí šumavského národního parku Jan Dvořák.
 

"Kalamity, kterou způsobily loňská srpnová bouře a následně orkán Herwart na konci října i zimní polomy, se nám podařily zpracovat. Další polomy v řádech tisíců metrů krychlových ale způsobily bouřky v posledních měsících a ty se stále zpracovávají," uvedl náměstek ředitele šumavského parku Jan Kozel. Dodal, že NP Šumava v okolí Nové Pece a Stožce na Prachaticku od loňského září zpracoval 150.000 krychlových metrů polámaného dřeva.

Uzavřené turistické trasy budou pro veřejnost nepřístupné do odvolání. Měly by ale být otevřeny nejpozději 31. července. "Nejvíce stromů popadalo právě v oblasti Jeleních vrchů, nedaleko Rosenauerovy kapličky a právě v okolí Hučické cesty. Tam se kolem turistických tras soustřeďuje vytěžené dříví, aktuálně tam čeká na odvoz okolo 10.000 kubických metrů," dodal Kozel.

Šumavský národní park apeluje na návštěvníky, aby zákazy vstupu na uzavřené stezky dodržovali. "Bohužel jsme já i moji kolegové velmi často potkávali v uzavřených úsecích cyklisty i pěší turisty, kteří argumentovali třeba tím, že ceduli s omezením přehlédli nebo přiznali, že ji ignorovali," uvedl vedoucí Informační a strážní služby NP Šumava na Stožecku .



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Luděk Švejda
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist