https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/turnov-otevre-treti-sberny-dvur
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Turnov otevře třetí sběrný dvůr

7.1.2002 09:51 | TURNOV (ČIA)
Nejméně o půl milionu korun se letos zvýší náklady města Turnova na ukládání komunálního odpadu. Ředitel semilských technických služeb Libor Preisler dnes potvrdil, že město v nejbližších dnech otevře třetí sběrný dvůr pro ukládání objemného komunálního odpadu v lokalitě Vesec.
 

"Lokalita je připravena a náklady budou minimální. Pokud by ale vznikla potřeba přijímat zde i nebezpečný odpad, museli bychom koupit speciální kontejner asi za 60 tisíc korun," řekl Preisler. Dodal, že nový sběrný dvůr bude mít omezenou pracovní dobu pouze na všední dny.

Turnov provozuje zatím dva sběrné dvory, kam je možno ukládat i nebezpečný odpad. Na jejich provoz loni musel z městského rozpočtu podle Preislera uvolnit 3,5 milionu korun. Finančně náročný provoz dvorů, zvýšení ceny skladování odpadu na zajištěné skládce v Košťálově o 190 korun za tunu odpadu i zdražení služeb liberecké spalovny o 15 procent přinutilo podle Preislera město Turnov zvýšit


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist