https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/turnov-vykoupi-pozemky-pro-prumyslovou-zonu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Turnov vykoupí pozemky pro průmyslovou zónu

5.11.2001 11:00 | TURNOV (ČIA)
Za 12 milionů korun vykoupí město Turnov od soukromých majitelů tři hektary pozemků v budoucí průmyslové zóně. Starosta Turnova Milan Hejduk potvrdil, že odkoupení pozemků za uvedenou částku již schválilo městské zastupitelstvo.
 

"Vybudování průmyslové zóny je jedním z nejdůležitějších rozvojových projektů města. Rozhodnutí zastupitelstva realizaci projektu významně přiblížilo," řekl Hejduk.

Budoucí turnovská průmyslová zóna se bude rozkládat na ploše 10 hektarů u nové silnice na Mladou Boleslav, Liberec a Prahu. Na její přípravě již město pracuje pět let a podle Hejduka do ní vložilo zhruba 20 milionů korun.

"Odkoupením se město stane vlastníkem více než 80 procent pozemků v budoucí průmyslové zóně. Očekáváme, že budoucím prodejem získáme vložené peníze zpět," řekl Hejduk. Dodal, že město bude zároveň požadovat, aby se majitelé zbývajících 20 procent pozemků finančně podíleli na přípravě infrastruktury a vybudování inženýrských sítí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist