https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/turnov-zdrazil-odvoz-odpadku-o-deset-procent
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Turnov zdražil odvoz odpadků o deset procent

6.1.2002 10:17 | TURNOV (ČIA)
O deset procent více oproti loňskému roku zaplatí letos občané Turnova na Semilsku za odvoz a likvidaci komunálního odpadu. Ředitel semilských technických služeb Libor Preisler přiznal, že zdražení je vyšší než původní předpoklady. "Důvodem je zvýšení ceny na skládce v Košťálově o 190 korun za skladovanou tunu a zdražení služeb liberecké spalovny téměř o 15 procent," řekl Preisler.
 

Podle něj se do ceny svozu odpadu promítl i finančně nákladný provoz dvou sběrných dvorů na objemný a nebezpečný odpad. "V loňském roce jsme za jejich provoz zaplatili 3,5 milionu korun, pro letošní rok počítáme s částkou o půl milionu vyšší. To už městský rozpočet dost zatíží," konstatoval Preisler.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist