https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tusimicke-doly-vytezily-loni-pres-128-milionu-tun-uhli
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tušimické doly vytěžily loni přes 12,8 milionu tun uhlí

17.1.2003 20:30 | TUŠIMICE (ČIA)
Celkové odbytové těžby ve výši více než 12,8 milionu tun hnědého uhlí dosáhly loni Doly Nástup Tušimice (DNT) na Chomutovsku, které jsou součástí důlní společnosti Severočeské doly (SD) Chomutov. Dosažená odbytová těžba za rok 2002 byla o tři procenta vyšší, než předpokládal podnikatelský záměr SD. Pro ČIA to dnes uvedl náměstek ředitele DNT Jindřich Doležal.
 

Těžba skrývky se v loňském roce pohybovala na úrovni téměř 49,9 milionu metrů krychlových zeminy, což je o 24 tisíc kubíků méně než stanovoval roční plán. Severočeské doly zahrnující vedle DNT i Doly Bílina dosáhly loni celkové těžby zhruba 21,5 milionu tun hnědého uhlí.

Letošní podnikatelský záměr SD počítá vzhledem k rozjezdu jaderné elektrárny Temelín s celkovým prodejem 19,5 milionu tun uhlí. Celkový zisk SD se za rok 2002 odhaduje na 1,2 miliardy korun, což je zhruba milionové navýšení zisku oproti roku 2001. DNT v letošním roce počítají s ukončením těžby druhého skrývkového řezu k 30. září. K velkým akcím roku bude patřit zahájení montáže moderního velkorýpadla SchRs 1320, které DNT dodá firma Prodeco. Rýpadlo bude podle Doležala určeno pro těžbu zemin na posledním skrývkovém řezu, kde jsou obtížné těžební podmínky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist