https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tv-prima-ceske-drahy-propusti-do-konce-roku-az-3500-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

TV Prima: České dráhy propustí do konce roku až 3500 lidí

19.7.2001 20:13 | PRAHA (ČIA)
České dráhy (ČD) se chystají do konce roku propustit až 3500 lidí. Zaměstnanci se obávají, že na jejich odstupné nebudou mít ČD peníze, nebo že odstupné bude minimální. Ve své hlavní zpravodajské relaci to uvedla televize Prima.
 

"Ke snižování počtu zaměstnanců dochází jednak z důvodu kumulace funkcí, jednak z důvodu dokončování staveb na koridorech," uvedla tisková mluvčí ČD Martina Benešová. Propuštěný zaměstnanec má dostat odstupné ve výši 30 tisíc až 110 tisíc korun, a to podle doby, která mu schází do důchodu. Tento sociální program schválila vláda, peníze však zatím neuvolnila. Odstupné zatím vyplácejí dráhy ze svého vlastního rozpočtu. "Je věcí zaměstnavatele, aby přiměl vládu, aby na to poskytla potřebné množství prostředků," uvedl předseda železničních odborů Jaromír Dušek.

Od začátku roku už ČD propustily asi tisícovku zaměstnanců a do pěti let plánují propuštění dalších 14 tisíc lidí. "Vláda musí zajistit, aby sociální dopady na propuštěné lidi byly únosné. Pokud se tak nestane, budeme se bránit," dodal Dušek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist