https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tvrzeni-cyklistu-a-prazskeho-magistratu-se-rozchazeji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tvrzení cyklistů a pražského magistrátu se rozcházejí

31.3.2002 17:42 | PRAHA (ČIA)
Na nedostatečnou podporu rozvoje cyklistiky pražským magistrátem si stěžují zástupci sdružení cyklistů Oživení a Nadace Parnerství. Radní diskriminují cyklisty především uzavřením hlavní pražské cyklotepny pod Rašínovým náměstím a neplněním svých vlastních usnesení o zřizování cyklostezek při budování nových komunikací. Uvedl to Petr Štěpánek ze sdružení Oživení.
 

"Dočasným uzavřením jedné cyklotrasy a jejím převedením na řádně vyznačenou objízdnou trasu nedošlo k žádné diskriminaci cyklistů", reagoval na dotaz ČIA náměstek primátora Martin Hejl. Pravobřežní náplavka byla uzavřena na tři měsíce z důvodu filmového natáčení. Dále řekl, že nezná žádná usnesení Rady hlavního města Prahy, které by nebylo plněno v rozsahu možností města. "Plní se postupně, byť možná pomaleji, než jsme očekávali", uvedl.

Dalším příkladem liknavosti magistrátu je podle Štěpánka pouze 10 kilometrů pražských cyklotras a neexistence jediného pracovníka na magistrátu, který by měl cyklostezky přímo v popisu práce. Usnesením zastupitelstva z loňského září byla podle slov Hejla koordinace rozvoje cyklostezek svěřena městské rozpočtové organizaci Ústavu dopravního inženýrství. Ten na svých internetových stránkách uvádí, že v Praze existuje 180 kilometrů cyklistických tras.

Za rozvoj cyklostezek u nás minulý týden lobovala mezinárodní organizace Greenways. Snažila se navázat kontakty s ministerstvem dopravy, které má ve svém rozpočtu zdroje pro financování cyklostezek. Se Státním fondem dopravní infrastruktury se chystá spolupracovat i pražský magistrát. Ten v letošním rozpočtu vyčlenil pro cyklisty 10,7 milionu korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist