https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tvx-dluzi-podle-kuzvarta-statu-55-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

TVX dluží podle Kužvarta státu 55 miliónů

2.11.1999 10:15 | PRAHA (EkoList)
Jak dnes řekl ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD) novinářům, společnost TVX Bohemi důlní již několik let dluží státu 55 miliónů Kč. Dluh vznikl podle Kužvarta už před šesti lety, na konci roku 1993.
 

V roce 1993, konkrétně 25. května 1993, uzavřela společnost Bohemia důlní (přejmenovaná později na TVX Bohemia důlní) smlouvu s Ministerstvem pro hospodářskou politiku a rozvoj (MHPR), kde se společnost zavázala za poskytnuté výsledky dosavadních průzkumů v lokalitě Kašperské Hory zaplatit do 31. 12. 1993 ve třech splátkách 66 miliónů korun na účet MHPR, tedy fakticky státu. Z této částky ovšem zaplatila dosud Bohemia důlní pouze 11 miliónů korun. Odbor geologie Ministerstva životního prostředí (MŽP) proto vyzval společnost TVX Bohema důlní k doplacení zbývajícího dluhu.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist