https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/u-aten-kvuli-lesnimu-pozaru-evakuovali-sos-detskou-vesnicku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

U Atén kvůli lesnímu požáru evakuovali SOS dětskou vesničku

10.7.2020 11:34 | ATÉNY (ČTK)
Lesní požáry jsou v Řecku v této sezóně obvyklé kvůli suchému a horkému počasí. Ilustrační obrázek
Lesní požáry jsou v Řecku v této sezóně obvyklé kvůli suchému a horkému počasí. Ilustrační obrázek
Foto | Fir0002 / Wikimedia Commons
Na jižním okraji Atén evakuovali SOS vesničku s dětmi a letní tábor kvůli dýmu z nedalekého lesního požáru. Informoval o tom deník Kathimerini. Podle něj jde o preventivní opatření a nikdo z evakuovaných neutrpěl žádná zranění. Požár suché trávy a nízké vegetace se ale kvůli silnému větru rychle šíří.
 

Požár vypukl časně ráno v oblasti Vari, jižní okraj řecké metropole. Policie kvůli tomu uzavřela část místní komunikace. S ohněm bojuje na místě 10 jednotek hasičů i vrtulník.

Také ve čtvrtek byly v Řecku kvůli lesnímu požáru preventivně evakuovány děti z letního tábora. Asi čtyři stovky dětí ve věku sedm až 16 let musely opustit tábor u města Korint, kde s ohnivým živlem bojovalo ve čtvrtek přes 80 hasičů se třemi vrtulníky.

Lesní požáry jsou v Řecku v této sezóně obvyklé kvůli suchému a horkému počasí. Jeden z nejtragičtější lesních požárů zažila země v červenci 2018, kdy se kvůli vyprahlé půdě a silnému větru rychle rozšířily požáry kolem obce Mati východně od Atén, a v dalším regionu západně od Atén. Zemřelo při nich 102 lidí a další desítky utrpěly zranění. Místní úřady i vláda kvůli tomu čelily kritice, že včas nevarovaly obyvatele před blížícím se ohněm a neprovedly rychlou evakuaci. Dvě desítky lidí kvůli tomu stanuli před soudem.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist