https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/u-chotovin-na-taborsku-zacala-stavba-dalnice-d3
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

U Chotovin na Táborsku začala stavba dálnice D3

15.2.2002 12:19 | CHOTOVINY (ČIA)
Slavnostním poklepem na základní kámen začala poblíž Chotovin na sever od Tábora stavba dálnice D3, která povede z Prahy přes Tábor a České Budějovice na hranici s Rakouskem. "Zahájení stavby je velký okamžik. Jihočeský kraj je jediný v republice, který nemá ani metr dálnice," prohlásil dnes jihočeský hejtman Jan Zahradník.
 

Stavba v okrese Tábor začala především proto, že už loni schválilo krajské zastupitelstvo územní plán Táborska. "To byl předpoklad pro vydání stavebního povolení," připomněl hejtman. "Důležité je také, že na rozdíl od Posázaví, kde dálnice naráží na odpor ekologů a chatařů, nejsou na Táborsku výrazné potíže s vlivem stavby na životní prostředí," dodal. Stavba dálnice je podle ekologů populistický krok. "Zahájení prací na sever od Tábora dopravní situaci nezlepší," uvedl Petr Hrdina z ekologického sdružení Chodci.

Výstavba prvního úseku dálnice D3 Mezno - Tábor, který má být hotový do podzimu 2004, má stát 1,15 miliardy korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist