https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/u-lipna-otevreli-rodinny-park-kralovstvi-lesa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

U Lipna otevřeli rodinný park Království lesa

31.7.2016 14:10 | LIPNO (ČTK)
V neděli zahájil provoz nový rodinný park s názvem Království lesa, který se nachází v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku. Přibližně čtyřhektarový areál nabídne návštěvníkům čtyři desítky různých atrakcí. Ty mají napodobovat různé jevy, které se odehrávají v lese. Návštěvníci tak budou například poznávat druhy stromů, stopy zvířat, nebo si prohlédnout napodobeniny úkrytů zvířat. ČTK to řekl Jakub Koutek z Království lesa, jehož vybudování přišlo přibližně na 40 milionů korun.
 

"Nabízíme veřejnosti úžasné lesní hřiště, jež nasálo nenapodobitelnou atmosféru a rukopis, který umí jen příroda. A zvlášť ta šumavská," řekl jednatel Stezky korunami stromů Filip Pekárek. Království lesa se nachází právě v těsné blízkosti Stezky korunami stromů. Ta patří mezi jedno z nejvyhledávanějších míst v Jihočeském kraji a za čtyři roky od jejího otevření ji navštívilo více než 1,3 milionu lidí.

Park vznikl ve spolupráci se společností Lesy ČR, podle Pekárka má areál především vzdělávací charakter. Klade si také za cíl, aby zapadl do okolní krajiny a splynul s lesem. Park je určen hlavně rodinám s dětmi. "Snažíme se, aby se z Lipna nad Vltavou stala výjimečná destinace, do které se návštěvníci budou rádi vracet," řekl Pekárek.

O vizuální podobu, zaměření atrakcí i celkovou realizaci Království lesa se postaral tým spojený se zábavním parkem Mirakulum ve středočeských Milovcích. Dřevěné součásti jsou z akátu. Celkové náklady společnost podle Pekárka pokrývá ze zisku, který plyne ze vstupného ze Stezky v korunách stromů. K novému areálu se návštěvníci mohou dostat lanovkou, autobusem nebo po vyznačené pěší cestě.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist