https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/u-trebone-budou-nove-lazne-za-tri-ctvrte-miliardy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

U Třeboně budou nové lázně za tři čtvrtě miliardy

19.10.2000 14:40 | TŘEBOŇ (ČIA)
Zřejmě už na jaře příštího roku zahájí třeboňská společnost Lavana první etapu výstavby zcela nového lázeňského komplexu, který by se měl v budoucnu rozkládat na celkem devadesáti hektarech pozemků mezi rybníky Opatovický a Svět. Jeho součástí má být kromě lázeňské budovy se třemi sty lůžky také čtvrť obytných domů a penziónů. Celkovou investici odhaduje firma na 700 miliónů korun. Záměr Lavany už posvětilo ministerstvo životního prostředí, které jí v loňském roce udělilo výjimku z ochranných podmínek Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko. Proti tomu se sice postavila třeboňská radnice s odůvodněním, že schválení vzniku nového sídelního útvaru je nebezpečným precedensem budoucího komerčního obstavování této vodní plochy, ministr Miloš Kužvart však verdikt svých úředníků s drobnými úpravami později potvrdil. Obec Domanín, v jejímž katastru se pozemky Lavany nacházejí, se záměrem souhlasí. "Intenzivně jednáme s investory a pokud vše půjde bez problémů, začneme stavět na jaře, nebo nejpozději v létě příštího roku," uvedla předsedkyně dozorčí rady Lavany Libuše Kotilová. Akciová společnost Lavana se v roce 1997 stala vítězem veřejné soutěže na privatizaci lázní Aurora v Třeboni. V dubnu 1998 však tehdejší Tošovského vláda toto vítězství zrušila a lázně převedla na město Třeboň. Lavana se ale nevzdala, její stížností na postup vlády při privatizaci Aurory se nakonec zabýval Parlament a nařídil nové prošetření známé privatizační causy Nejvyšším kontrolním úřadem. Kontrola dosud není u konce.
 
<p>
reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist