https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/u-wilsonova-nadrazi-vyroste-polyfunkcni-komplex-za-25-miliard-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

U Wilsonova nádraží vyroste polyfunkční komplex za 2,5 miliard Kč

6.11.2003 09:14 | PRAHA (ČIA)
Bytový a administrativní komplex Churchill Square za zhruba 2,5 miliardy korun hodlá mezi Wilsonovým nádražím a ulicemi Italská a Seifertova postavit developerská společnost CR City. Souhlasné stanovisko k tomuto záměru nyní vydaly komise dopravy, životního prostředí a rozvoje Prahy 2. ČIA o tom informoval starosta Prahy 2 Michal Basch.
 

Na více než třech hektarech vyrostou kanceláře, hotelový komplex a rezidenční budovy. V Churchill Square bude umístěna i jedna ze stanic nové trasy metra D a přestup na trasu C. Celý projekt včetně hotelu a administrativních budov by měl být dokončen v roce 2007. Bytové domy by mohly vyrůst již o rok dříve. Zahájení výstavby bude podle Basche záležet na získání potřebné dokumentace.

Developerskou společnost CR City založily pro tento projekt Sudop Group a ACTC Management. Podíl v ní mají také České dráhy, kterým pozemek areálu patří a které zvažují možnost přenést do jedné z budov komplexu své ústředí. Externími partnery projektu jsou Gleeds ČR jako konzultant pro management a stavebnictví a realitní poradci DTZ Zadelhoff Tie Leung, King Sturge, Hanex Group a Lexxus.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist