https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ucite-se-doma-o-prirode-narodni-parky-nabizeji-sve-vyukove-materialy-online
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Učíte se doma o přírodě? Národní parky nabízejí své výukové materiály online

27.3.2020 14:23 | PRAHA (Ekolist.cz)
Nemůžete ven? Naučte se něco o přírodě z materiálů online.
Nemůžete ven? Naučte se něco o přírodě z materiálů online.
Přestože musely Národní parky Šumava, Podyjí a České Švýcarsko uzavřít střediska environmentální výchovy, nabízejí alespoň část svých pomůcek on-line. Na webových stránkách tří Správ Národních parků je k dispozici množství samoobslužných pracovních listů, pomocí kterých se mohou předškoláci a mladší i starší děti vzdělávat o přírodě Šumavy, Podyjí a Českého Švýcarska.
 

„Vzhledem k tomu, že nemůžeme nyní děti uvítat v našich střediscích a v šumavské přírodě, doufáme, že budou pracovní listy dobrým pomocníkem při výuce doma s rodiči. Více než 70 pracovních listů z dílny Národního parku Šumava vám například představí jednotlivé živočichy Národního parku Šumava jako např. rysa, vlka, tetřeva, tetřívka, kočku divokou a mnoho dalších druhů,“ vysvětluje Martina Kučerová, vedoucí oddělení informačních středisek a středisek environmentální výchovy.

„Na internetových stránkách Národního parku České Švýcarsko najdou zájemci volně ke stažení skoro dvě desítky publikací a pracovních materiálů, které jsou koncipované tak, aby byly k užitku jak dětem, tak i dospělým,“ říká Jakub Juda, vedoucí oddělení veřejných vztahů Správy NP České Švýcarsko, a dodává: „Dobrým začátkem mohou být například komiksy o zdejších zvířatech, na které pak navazují i pracovní listy.“

Národní park Podyjí připravil sérii materiálů, se kterými zvládnou děti pracovat i samy. Na webové stránce www.nppodyji.cz/sdetmidoma naleznou například kolekci hádanek, doplňovaček a kvízů Podyjské luštění.

„Začíst se mohou také do pětice podyjských komiksů, které přiblíží například život vyder či kudlanek nebo nebezpečí invazních rostlin. K dispozici jsou zde i ukázky z nejnovější publikace, z česko–německého ilustrovaného přírodovědného slovníků a průvodce po biotopech Společně přírodou,“ zakončuje mluvčí Správy NP Podyjí David Grossmann.

Správa Krkonošského národního parku nabízí všechny svoje publikace vydané z různých projektů ke stažení zdarma. Jsou tam sešity s jednoduchými úkoly pro předškoláky (například: Můj park - hrátky pro předškoláky), složitější kvízy pro školáky (Krkonošské čumáčky a zobáčky) i Krkonošské komiksy pro všechny. Všechny jsou dostupné na webu parku.

Odkazy na volně dostupné environmentální materiály

NP Šumava
NP České Švýcarsko
NP Podyjí
Krkonošský národní park
reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist