https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uhelny-odtah-u-biliny-uvolni-zasoby-uhli-a-zlepsi-zivotni-prostredi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Uhelný odtah u Bíliny uvolní zásoby uhlí a zlepší životní prostředí

26.8.2001 11:11 | BÍLINA (ČIA)
Technicky a investičně náročná realizace druhé části třetího uhelného odtahu začala v těchto dnech na Dolech Bílina (DB) na Teplicku, které jsou součástí důlní společnosti Severočeské doly Chomutov (SD). Tiskový pracovník SD Antonín Dohnal ČIA informoval, že druhá etapa navazuje na právě dokončenou první část třetího uhelného odtahu. Specializovaná firma má během zhruba 13 měsíců propojit odtahové uhelné dopravníky šíře 12 metrů z uhelného depa na hlubinný zásobník Úpravny uhlí Ledvice. Na stávající uhelné skládce uhlí Pitrlink postaví nový skládkový stroj.
 

Náročnou přestavbu za více než 500 milionů korun si vyžaduje další postup těžby hnědého uhlí. Po úplném dokončení druhé etapy výstavby bude možné zhruba na podzim roku 2002 demontovat stávající uhelné dopravníky vedoucí ze severní části lomu a uvolnit tak uhelné zásoby. Tím se také urychlí přechod ukládání skrývkových hmot z vnější výsypky Radovesice do prostoru vnitřní výsypky Sever lomu Bílina. Díky tomu se sníží náklady na provoz a zlepší životní podmínky obyvatel mikroregionu Bílínsko, když lom Bílina bude po ukončení báňské činnosti rekultivován.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist