https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uherske-hradiste-pokracuje-v-upravach-zelene-na-sidlisti-stepnice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Uherské Hradiště pokračuje v úpravách zeleně na sídlišti Štěpnice

6.2.2018 13:20 | U. HRADIŠTĚ (ČTK)
Štěpnice budou krásnější. Ilustrační snímek
Štěpnice budou krásnější. Ilustrační snímek
Foto | Palickap / Wikimedia Commons
Uherské Hradiště bude od poloviny února pokračovat druhou etapou v úpravách zeleně na sídlišti Štěpnice, kde žije kolem 5500 lidí. V plánu je kácení i výsadba nových dřevin, keřů nebo založení nových trávníků. Práce přijdou zhruba na 2,3 milionu korun a potrvají do konce června, řekl dnes novinářům radní František Elfmark (nezávislý).
 

"Bude pokáceno 31 stromů, které nevyhovují svou kvalitou. Jejich posudek byl jednoznačně pokácet. Na úkor toho vysadíme 64 nových stromů. Budeme dosazovat alejní stromy, jednorázové stromy. Plánuje se i výsadba keřů, trvalek a údržba trávníků," uvedl Elfmark.

Stromy, které je potřeba vykácet, jsou podle něj nemocné, případně svým kořenovým systémem ničí chodníky. Nové stromy, včetně několika ovocných, budou vysazeny jak podél komunikací, tak ve vnitroblocích. Část dřevin, které město hodlá zachovat, ošetří odborníci.

První etapa úprav zeleně se na sídlišti Štěpnice uskutečnila loni. Radnice nechala kvůli špatnému zdravotnímu stavu pokácet 14 stromů, namísto nich vysadila 15 nových. Další stromy bylo nutné prořezat a nainstalovat v jejich korunách bezpečnostní vazby. Ořez se týkal 240 stromů. Práce přišly na více než milion korun, z 60 procent byly financovány z prostředků Evropské unie.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist