https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uohs-zada-novy-vyber-poradcu-pro-privatizaci-cez-a-transgasu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ÚOHS žádá nový výběr poradců pro privatizaci ČEZ a Transgasu

11.6.2001 17:14 | PRAHA (ČIA)
Nový výběr nejvhodnější nabídky veřejných zakázek na poradce pro privatizaci plynárenství a energetiky bude muset provést Fond národního majetku (FNM). Rozhodl o tom Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), čímž fakticky došlo k tomu, že obě výběrová řízení byla vrácena do fáze hodnocení podaných nabídek. "Výběrová řízení však nebyla zrušena," informovala dnes ČIA mluvčí FNM Jana Víšková.
 

ÚOHS v odůvodnění uvedl, že vyhodnocení nabídek ze strany FNM nebylo zdůvodněno tak, jak ukládá zákon o zadávání veřejných zakázek. "Tento verdikt FNM respektuje a jako důkaz toho nebude podávat proti rozhodnutí ÚOHS zákonný rozklad," uvedla Víšková. FNM tak podle jejích slov učinil ve snaze urychlit proces privatizace energetického sektoru. S dalším postupem bude muset FNM vyčkat do konce lhůty dané rozhodnutím ÚOHS, což bude podle Víškové příští týden.

Poradcem pro privatizace energetické společnosti ČEZ bylo vybráno konsorcium společností Deloitte & Touche a N. M. Rothschild & Sons. Ti by měli získat okolo 0,6 procenta z prodejní ceny ČEZ a regionálních distribučních společností. Pro privatizaci minimálně 50procentního podílu monopolního dovozce plynu Transgas a jeho distribučních společností byly vybrány společnosti Solomon Brothers International a Citibank.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist