https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uprava-lesoparku-pod-rozhlednou-hard-zacne-v-sokolove-v-prosinci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Úprava lesoparku pod rozhlednou Hard začne v Sokolově v prosinci

23.9.2016 11:18 | SOKOLOV (ČTK)
V Sokolově začne v prosinci úprava zanedbaného lesoparku pod rozhlednou Hard. Město již na práce za 4,7 milionu korun vyhlásilo výběrové řízení. Úprava sítě cest, kácení i výsadba zeleně by měly být hotovy do léta příštího roku. Projektant nyní pracuje na přípravě druhé etapy revitalizace lesoparku, jejíž součástí by měla být i úprava svahu tak, aby byl vhodný na sáňkování, řekl dnes novinářům místostarosta Sokolova Karel Jakobec (ODS).
 

"Jedná se o lesík, který je už v dost zoufalém stavu. Proto jsme se v loňském roce rozhodli, že připravíme projekt na jeho revitalizaci ... budeme prořezávat staré stromy, vysazovat nové. Budeme tam dělat nové cestičky a místa jako odpočívadla s lavičkami," řekl Jakobec. Město na projekt získalo dotaci z Operačního programu Životní prostředí, která pokryje necelou polovinu nákladů.

Kácet a prořezávat se budou staré, přežilé stromy, které z lokality vytvořily tmavé místo bez druhové rozmanitosti. Nově by lesík měla oživit zahradní architektura, vysázeny budou nové stromy a keře. Nové cestičky ze zpevněného kameniva povedou od rozhledny Hard a od hřbitova, ve strmějších úsecích přibudou schodiště. Lesík by se měl stát příjemným místem k procházkám, lidé by si tudy mohli zkrátit cestu ze sídliště Michal do centra města.

Lesík pod Hardem je posledním městským lesem, který v posledních letech nebyl revitalizován. Další neupravené lesy jsou ve vlastnictví Lesů ČR, jejich revitalizace se ale kvůli komplikovaným jednáním aktuálně neplánuje.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist