https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/urbis-v-brne-predstavi-protipovodnova-opatreni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

URBIS v Brně představí protipovodňová opatření

7.2.2002 09:37 | BRNO (ČIA)
Kongres a doprovodná výstava zařízení a organizačních činností používaných při ochraně před povodněmi se uskuteční 24. až 26.dubna 2002 na brněnském výstavišti v rámci fóra investičních příležitostí, technologií a zařízení pro obce a města URBIS. Ve světové premiéře mají být v bazénu s řízenou povodní o objemu 900 kubíků vody předvedena reálná protipovodňová opatření. Oznámil to prezident pořádající České asociace zpracovatelů povodňových plánů (ČAZPP) Jan Papež.
 

Prioritou ČAZPP, jejíž stanovy schválila ustavující valná hromada 27. června 2001 v Karlových Varech, je efektivní prevence v ochraně před povodněmi a v řízení všech nezbytných opatření k ochraně lidí a majetku v zaplavovaných územích při povodních. Prosazování včasného a komplexního zpracování povodňových plánů spolu s všestrannou přípravou povodňových orgánů na různých úrovních považuje ČAZPP za důležitou součást své činnosti. V současnosti čítá 20 členů z celé ČR, z toho 11 právnických osob.

Zakládající člen asociace, starosta povodněmi postižených Otrokovic Stanislav Mišák, označil zpracování povodňových plánů za důležitou etapu preventivních opatření. "Neměli bychom neblahé zkušenosti s povodněmi před pěti lety prohospodařit," poznamenal. V povodí Moravy tehdy záplavy způsobily škody za 35 miliard korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist