https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/urednici-posuzuji-odvolani-proti-hale-sazka-prednostne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Úředníci posuzují odvolání proti Hale Sazka přednostně

7.6.2002 17:08 | PRAHA (ČIA)
O co nejrychlejší vyřešení situace okolo Haly Sazky se zřejmě pokusí úředníci pražského magistrátu a ministerstva pro místí rozvoj, kteří posuzují odvolání proti územnímu rozhodnutí pro Halu Sazka. Odbor územního rozhodování Magistrátu hlavního města Prahy zpracoval odvolání a vyvěsil je na úřední desce ve čtvrtek 6. června. Podle vedoucí tohoto odboru Radmily Lhotákové tím v podstatě pravomoci magistrátu skončily a celý spis bude 21. června předán ministerstvu pro místní rozvoj (MMR).
 

"Věc máme zájem vyřešit přednostně," řekla dnes ČIA ředitelka odboru stavebního řádu na MMR Václava Koukalová. Ministerstvo jako druhoinstační orgán buď územní rozhodnutí potvrdí nebo shledá odvolání důvodnými. Potom mohou úředníci věc rozhodnout buď sami nebo ji vrátit magistrátu k novému projednání. MMR má na posouzení odvolání zákonnou lhůtu 60 dnů.

Začátek stavby Haly Sazky se kvůli odvolání proti územnímu rozhodnutí zatím posouvá o měsíc. "Harmonogramem byla vlastní realizace stavby plánována na 18 měsíců, teď jej musíme o měsíc zkrátit, ale i tak se dá za velkého nasazení vše stihnout," uvedl ředitel společnosti Bestsport Antonín Surka. Zda půjde pouze o avizovaný měsíc zpoždění závisí podle něho na rychlosti posouzení odvolání odborem územního rozhodování Magistrátu hlavního města Prahy a následně MMR.

Narušení harmonogramu projektu a prodražení stavby Sazce způsobila odvolání dvou společností proti územnímu rozhodnutí. Společnost Bestsport organizuje pro Sazku výstavbu haly pro hokejové mistrovství světa v roce 2004, které se má konat na přelomu dubna a května.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist