https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecka-csad-bus-zridila-prvni-plnici-plynovou-stanici-v-regionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecká ČSAD BUS zřídila první plnící plynovou stanici v regionu

22.12.2001 11:44 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Novou plnící stanici pro autobusy a dopravní prostředky jezdící na zemní plyn zřídila ve svém areálu v Ústí nad Labem dopravní společnost ČSAD BUS. Jedná se o vůbec první plynovou plnící stanici v Ústeckém kraji. Generální ředitel ČSAD BUS Karel Havel dnes ČIA řekl, že náklady na zřízení stanice představovaly zhruba 3,5 milionu korun. Stanice umožní během jednoho dne tankování osmi autobusům. Podle Havla počítá ČSAD BUS v severních Čechách se zřízením ještě jedné stanice.
 

Ústecká společnost ČSAD BUS patří k největším propagátorům využívání zemního plynu v autobusové hromadné dopravě v České republice. V současnosti provozuje celkem 20 autobusů s plynovým pohonem. A to jak na dálkových linkách do Prahy, tak například v rámci městské hromadné dopravy v České Lípě. V nedávné minulosti vyvinula v kooprodukci s firmou SOR Libchavy nový typ autobusu Ekobus, vhodný zvláště do členitého terénu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist