https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecke-obvodni-radnice-nesouhlasi-s-hlinikarnou-v-nestemicich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecké obvodní radnice nesouhlasí s hliníkárnou v Neštěmicích

21.8.2001 14:50 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Žádost o obnovu územního řízení na výstavbu kontroverzní továrny pro sekundární výrobu hliníku v ústeckém obvodu Neštěmice opírá zdejší obvodní radnice o posudek autorizovaného odborníka Miroslava Krtičky. Ten podle neštěmického starosty a zástupce krajského hejtmana Pavla Tošovského upozorňuje na nedořešené problémy při vlastní sekundární výrobě hliníku.
 

S výstavbou hliníkárny v Neštěmicích nesouhlasí také obvodní radnice největšího ústeckého sídliště Severní Terasa. Podle zdejší místostarostky Alexandry Kovaříkové by výroba hliníku v Neštěmicích mohla být pro sídlištní obvod velkým zdrojem znečištění.

Rozhodnutí o dalším osudu uvažované hliníkárny nyní musí přijmout příslušný stavební úřad města Ústí nad Labem. Ten už vydal kladné rozhodnutí v rámci územního řízení a zatím pozastavil vlastní stavební řízení.

Petice ekologického sdružení Přátelé přírody a obyvatel čtvrti Krásné Březno proti výstavbě hliníkárny podepsalo bezmála čtyři tisíce lidí. Ministerstvo životního prostředí nedávno potvrdilo svůj předchozí souhlas s výstavbou závodu na sekundární výrobu hliníku v Neštěmicích. Radní Ústí nad Labem se na jasném stanovisku k výstavbě hliníkárny dosud nedokázali dohodnout, když zhruba polovina členů městské rady byla pro výstavbu a druhá polovina proti.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist