https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-kraj-a-mzp-chteji-pomoci-zadluzenym-vejprtum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký kraj a MŽP chtějí pomoci zadluženým Vejprtům

3.7.2002 11:53 | VEJPRTY (ČIA)
Z nově vytvořeného fondu rozvoje by mohl Ústecký kraj pomoci Vejprtům na Chomutovsku, které dluží státu zhruba 60 milionů korun. Hraničnímu městu chce pomoci také ministerstvo životního prostředí (MŽP) využitím některých dotačních titulů ze Státního fondu životního prostředí nebo převedením vejprtské skládky na jiného strategického partnera. Na uvedených možnostech se v úterý 2. července shodli ústecký hejtman Jiří Šulc a náměstek ministra životního prostředí František Škoda. ČIA to dnes řekla mluvčí Ústeckého kraje Romana Konečná.
 

Vejprty si v první polovině 90. let půjčily od státu 28 milionů korun na stavbu velké skládky s moderním provozem u obce Velké Hamry, která slouží pro několik obecních samospráv. Vejprtská radnice nebyla schopná splátky splácet a dluh města tak dosáhl současných 60 milionů korun.

Jako protihodnota dluhu bylo ve Vejprtech v roce 2001 zastaveno celkem 53 objektů včetně budovy radnice, zdravotnického zařízení, školy nebo hřbitovní márnice. Vejprtům tak hrozí osud Rokytnice nad Jizerou, kde většina obecních objektů skončila v dražbě. Starosta Vejprt Václav Netolický věří, že s pomocí kraje a státu se městu podaří z nejhorších problémů vybřednout.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist