https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-kraj-dostane-do-fondu-obnovy-financni-dar-ze-saska
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký kraj dostane do fondu obnovy finanční dar ze Saska

8.11.2002 09:59 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Finanční dar ve výši pět milionů eur od vlády německé spolkové země Sasko na likvidaci povodňových škod získá v plné výši Ústecký kraj. "Peníze ze Saska budou státem převedeny na Fond obnovy Ústeckého kraje," uvedl dnes pro ČIA ústecký krajský hejtman Jiří Šulc s odvoláním na informaci z ministerstva financí.
 

Pět milionů eur převzal od saské vlády v Ústí nad Labem 14. října český premiér Vladimír Špidla s tím, že jeho kabinet peníze spravedlivě a rychle rozdělí. Na Fond obnovy kraje po srpnové povodni letos ústecká krajská samospráva vyčlenila 15 milionů korun, se stejnou částkou počítá pro rok 2003.

Fond obnovy byl založen za účelem sdružování finančních prostředků pro obnovu území Ústeckého kraje postiženého letos v srpnu povodní. Ústečtí krajští radní schválili 6. listopadu zásady pro poskytování dotací z uvedeného fondu. Účelové dotace mohou od kraje obdržet obce, sdružení obcí nebo jimi založené právnické osoby, ale i jiné právnické a fyzické osoby, které si podají žádost na kraj. Žadatelé musí prokázat, že přidělení finanční prostředky budou výhradě v Ústeckém kraji vynaloženy na odstranění povodňových škod a následků. Poskytování prostředků z fondu je v kompetenci zastupitelstva, případně rady Ústeckého kraje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist