https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-kraj-financne-podpori-vcelare-ci-rybare
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký kraj finančně podpoří včelaře či rybáře

9.5.2017 10:15 | ÚSTÍ N.L. (ČTK)
Ústecký kraj přispívá lidem na pořízení úlů a vybavení i na zaučování nováčků. V regionu se už zčásti podařilo obnovit včelstva poté, co je zdecimoval mor včelího plodu a roztoč varroáza. / ilustrační foto
Ústecký kraj přispívá lidem na pořízení úlů a vybavení i na zaučování nováčků. V regionu se už zčásti podařilo obnovit včelstva poté, co je zdecimoval mor včelího plodu a roztoč varroáza. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ústecký kraj podpoří včelaře. Letos si chovatelé včel rozdělí skoro šest milionů korun. Dotace dostanou v rámci programu rozvoje eko-agro oblastí také rybáři nebo provozovatelé záchranných stanic. Krajští zastupitelé zvýšili rozpočet, aby se dostalo na každého žadatele.
 

Celkem komise hodnotila téměř 400 žádostí. "Uspěl prakticky každý, kdo splnil podmínky dotace," uvedl hejtman Oldřich Bubečníček (KSČM), který oceňuje zejména působení včelařů. "Nejprve jsme podporovali pouze začínající chovatele, poté, co řadu včelstev zlikvidovaly nemoci, jsme začali pomáhat i těm zkušenějším," uvedl hejtman.

Ústecký kraj přispívá lidem na pořízení úlů a vybavení i na zaučování nováčků. V regionu se už zčásti podařilo obnovit včelstva poté, co je zdecimoval mor včelího plodu a roztoč varroáza.

Rybáři a rybníkáři dostanou 1,16 milionu korun, provozovatelé záchranných stanic 808.000 korun. Stanice pro hendikepované živočichy je například v chomutovském zooparku. "Volně žijící živočichové jsou po ošetření a doléčení opět vypouštěni do volné přírody. V případě, že je zranění vážné a neumožňuje zvířeti plnohodnotný návrat do volné přírody, je ponecháno ve stanici," uvádí zoopark na svém webu.

Na rozvoj ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty kraj vyčlenil přes dva miliony korun a 626.000 korun je určeno na obnovu krajiny.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist