https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-kraj-ma-ziskat-pres-miliardu-korun-na-dopravni-infrastrukturu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký kraj má získat přes miliardu korun na dopravní infrastrukturu

18.10.2001 13:28 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Na dopravní priority Ústeckého kraje financované ze Státního fondu dopravní infrastruktury má být v roce 2002 vynaloženo přes jednu miliardu korun. Poslanec za okres Teplice Vlastimil Aubrecht (ČSSD) k tomu uvedl, že se má v první řadě jednat o rekonstrukci nádraží Českých drah v Teplicích a jeho peronizaci a lepší vybavení, které zvýši kulturu cestování a bezpečnost cestujících. Zde bude ještě letos proinvestováno 10 milionů korun a v příštím roce 110 milionů korun.
 

Na rekonstrukci plavebních komor na řece Labi v Roudnici nad Labem a ve Štětí na Litoměřicku má být letos investováno 55 milionů korun a v příštím roce 276 milionů korun. Na přípravu dvou nízkoprahových jezů na Labi u Malého Března na Ústecku a Prostředního Žlebu v okrese Děčín bude v příštím roce uvolněno 285 milionů korun. V roce 2001 začnou přípravné práce na překlasifikaci komunikace I/13 na rychlostní komunikaci a v roce 2002 bude vynaloženo 490 milionů korun na komunikaci I/7 a 10 milionů na trasu 1/15. Na rekonstrukci Žižkovy ulice v Ústí nad Labem bude určeno 80 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist