https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-kraj-pocita-pro-rok-2002-s-radou-dopravnich-investic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký kraj počítá pro rok 2002 s řadou dopravních investic

27.12.2001 14:49 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Výstavba a obnova silniční sítě v Ústeckém kraji bude v roce 2002 probíhat i přes občasný nedostatek finančních prostředků na běžnou údržbu a základní opravy hlavně silnic druhé a třetí třídy. Vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Ústeckého kraje Lenka Jelačičová ČIA informovala, že v roce 2002 bude zahájena výstavba nového úseku už dopravně nevyhovující Žižkovy ulice v Ústí nad Labem s plánovaným napojením na dálnici D8. Dokončením stavby se má výrazně zvýšit průjezdnost v oblasti, která patří k dopravně nejzatíženějším a nejproblémovějším v Ústí nad Labem.
 

Ústecký závod společnosti Stavby silnic a železnic bude pokračovat v letos započaté rekonstrukci a zkapacitnění silnice l/13 Chanov-Bílina, kde mají celkové náklady činit 379 milionů korun. Podle Jelačičové zde mají práce skončit v roce 2003, když uvedená stavba má výrazně zkvalitnit průjezdnost jedné z páteřních severočeských silničních komunikací mezi Ústím nad Labem, Teplicemi, Mostem, Chomutovem a Karlovými Vary. V roce 2002 se dále předpokládá dokončení výstavby silnice II/255 Komořany-Záluží na Mostecku o celkových rozpočtových nákladech 35 milionů korun.

Ústecký kraj je od 1. října 2001 vlastníkem silnic druhé a třetí třídy o celkové délce zhruba 3656 kilometrů. Silnice první třídy, dálnice a rychlostní komunikace zůstávají nadále ve vlastnictví státu, který předal právo hospodaření Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Praha. V roce 2001 probíhala na některých úsecích dopravní sítě na území Ústeckého kraje výstavba, zahájená ještě před změnou vlastnických vztahů. Dokončení rozpracovaných staveb zajistí jejich hlavní investor ŘSD.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist