https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-kraj-podminuje-dalsi-tezbu-v-biline-sirsi-rekultivaci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký kraj podmiňuje další těžbu v Bílině širší rekultivací

14.6.2002 14:24 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
S pokračováním hornické činnosti v lomu Bílina na Teplicku do roku 2010 bude Ústecký kraj souhlasit pouze v případě, že Severočeské doly Chomutov provedou rekultivační práce v podstatně větším rozsahu než navrhují.
 

"Doly se zatím omezují na zalesňování bývalých těžebních ploch. Ty musí být v daleko větším rozsahu než dosud rekultivovány pro výstavbu nových domů, průmyslových zón a rekreačních prostor, abychom mnohem více těžebních ploch mohli v budoucnu využívat k návratu lidí a k podnikání," řekl dnes ČIA hejtman ústeckého kraje Jiří Šulc.

Radní Ústeckého kraje navrhli důlní společnosti také další opatření ke zlepšení životního prostředí v bývalých těžebních lokalitách. Jedná se například o zařazení sedimentačních jímek do systému odvodnění rekultivovaných ploch v oblasti Ledvic. Krajští radní požadují také rozšíření monitoringu emisí prachu a hlučnosti v obcích Ledvice, Chotějovice a Braňany a provedení průzkumných a udržovacích prací tak, aby bylo možné obnovit zrušená chráněná místa přírodních rezervací Kajba a Vršíček. Doly by měly rovněž vybudovat odstavné parkoviště pod patou bývalého plaviště Eleonora.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist