https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-kraj-podporuje-lepsi-splavnost-na-labi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký kraj podporuje lepší splavnost na Labi

15.5.2002 12:07 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Rozhodnutí německé vlády pokračovat ve vytváření lepších podmínek pro lodní dopravu na Labi by mohlo pohnout s řešením na české straně. Uvedl to dnes pro ČIA první zástupce hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna (ČSSD). Ten chce o budoucnosti labské vodní cesty jednat u společného stolu se zástupci ministerstev dopravy Spolkové republiky Německo a České republiky.
 

Podle Foldyny se jednání mají týkat hlavně vyjasnění názorů na další výstavbu labské vodní cesty. Téměř celoroční splavnost Labe na českém dolním toku má zajistit výstavba dvou nízkoprahových jezů Malé Březno na Ústecku a Prostřední Žleb v okrese Děčín. Proti výstavbě jezů však protestují ekologičtí aktivisté a nesouhlas se stavbou vyjádřilo i ministerstvo životního prostředí a šéf rezortu Miloš Kužvart (ČSSD).

Zastupitelé Ústeckého kraje v únoru letošního roku schválili záměr zlepšení plavebních podmínek na Labi od Ústí nad Labem - Střekova po hranici s Německem jako součást územního plánu vyššího územněsprávního celku regionu, a to včetně výstavby plánovaných dvou vodních děl. Podle Foldyny je vodní doprava nezbytnou součástí systému dopravní infrastruktury Ústeckého kraje. Zanedbatelné není ani to, že se jedná o nejekologičtější způsob dopravy. Labská vodní cesta bude rovněž zahrnuta v připravovaných koncepcích dopravní obslužnosti a rozvoje dopravních sítí Ústeckého kraje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist