https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-kraj-porada-konferenci-na-tema-dalnice-d8
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký kraj pořádá konferenci na téma dálnice D8

16.4.2002 09:13 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Odbornou konferenci s názvem Dálnice D8 v Ústeckém kraji - faktor rozvoje území pořádá Ústecký kraj ve středu 17. dubna 2002 v Ústí nad Labem. Dějištěm konference bude přednáškový sál budovy Úřadu Ústeckého kraje. Jeho mluvčí Romana Konečná ČIA informovala, že akce je zaměřena na prodiskutování významu dopravní infrastruktury v regionu pro jeho další ekonomický a sociální rozvoj, zaměří se na současný stav přípravy dálnice D8 a zejména na rizika a překážky v postupu prací.
 

Záštitu nad konferencí převzali hejtman ústeckého kraje Jiří Šulc a jeho první zástupce Jaroslav Foldyna. Hejtman zdůraznil, že ústecká krajská samospráva klade důraz na modernizaci stávajících i nových dopravních spojení, a to hlavně těch, které umožní kvalitní a rychlé spojení se sousední Spolkovou republikou Německo, a stanou se tak branou do zemí Evropské unie.

Konference se uskuteční za podpory oblastní kanceláře České komory autorizovaných inženýrů a techniků. Zúčastní se jí rovněž prezident dálničního úřadu Spolkové země Sasko Volker Strobe, odborníci z ČVUT Praha, Ředitelství silnic a dálnic Praha, CHKO České Středohoří, památkáři a představitelé zainteresovaných měst a obcí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist