https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-kraj-usiluje-o-miliardy-z-privatizace-energetiky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký kraj usiluje o miliardy z privatizace energetiky

11.12.2001 11:20 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Zhruba o 15 miliard korun z částky získané privatizací české energetiky usiluje Ústecký kraj. Statutární zástupce krajského hejtmana Jaroslav Foldyna (ČSSD) dnes ČIA řekl, že tato suma by měla být rozdělena na období deseti let. Peníze by měly sloužit především pro sanaci a rekultivaci starých důlních zátěží a krajiny severozápadních Čech. O tomto návrhu by měla s radními Ústeckého kraje jednat vláda při své návštěvě severočeského regionu 16. ledna 2002.
 

Představitelé Ústeckého kraje chtějí podle Foldyny jednat s vládou zejména o dostavbě dálnice D 8, rychlostní komunikace 13/I a výstavbě dvou nízkoprahových vodních děl na řece Labi.

"Chceme, aby hlavně ministři Vladimír Špidla a Miroslav Grégr vysvětlili lidem na Mostecku otázky kolem privatizace energetiky, budoucnosti hornictví a programu rozvoje zaměstnanosti. U vodních děl na Labi nám jde o to, aby vláda tyto projekty podpořila jako veřejně prospěšné. Jednat chceme také o podpoře výstavby dvou velkých průmyslových zón v regionu a možnostech vstupu dalších zahraničních investorů," dodal Foldyna.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist