https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-kraj-vyvraci-tvrzeni-deti-zeme-o-dostavbe-d-8
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký kraj vyvrací tvrzení Dětí Země o dostavbě D 8

18.7.2003 19:51 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Rozhodnutí Úřadu Ústeckého kraje ze čtvrtka 17. července o zrušení stavebního rozhodnutí k výstavbě doprovodných dálničních objektů by nemělo ohrozit termín dostavby závěrečného úseku dálnice D 8 Trmice - státní hranice se Spolkovou republikou Německo. Pro ČIA to dnes uvedla mluvčí Ústeckého kraje Romana Konečná.
 

Termínem dostavby uvedeného úseku je konec roku 2005. Konečná tak reagovala na tiskové vyjádření hnutí Dětí Země ze čtvrtka 17. července, že opakování stavebního řízení způsobí prodloužení výstavby závěrečného úseku D 8 až o dva roky, tedy do roku 2007. V případě předposledního úseku D 8 přes České Středohoří počítají Děti Země s prodloužením výstavby dokonce do roku 2008.

Podle Konečné se musí zrušené stavební řízení opakovat pro nekompetentnost úřadu, neboť správní výkon správně příslušel jinému úřadu. Pokud bude bezodkladně zahájeno nové řízení, budou příslušná stavební povolení vydána ještě letos. Jedná se o stavby doprovodných objektů souvisejících s přeložkou polních cest a úpravou komunikací ve vlastnictví kraje.

Generální ředitel Ředitelství silnice a dálnic Petr Laušman minulý týden v Ústí nad Labem uvedl, že pokud budou nadále pokračovat odvolání ekologických aktivistů proti stavebním a územním rozhodnutím, jsou termíny dokončení dvou zbývajících úseků D 8 vážně ohroženy. Ústecký kraj a ministerstvo dopravy společně vypracovaly návrh zákona, který má pro příští léta omezit aktivistům a dalším kritikům výstavby dálnic a rychlostních komunikací častější vstup do územních a stavebních řízení.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist