https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-podnik-csad-chce-pres-ztratu-udrzet-rozsah-obsluznosti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký podnik ČSAD chce přes ztrátu udržet rozsah obslužnosti

11.6.2001 12:31 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Ztrátou přesahující 12,5 milionu korun při tržbách v objemu 420 milionů korun skončilo v loňském roce hospodaření akciové dopravní společnosti ČSAD Bus Ústí nad Labem . Generální ředitel podniku Karel Havel dnes ČIA informoval, že hlavním důvodem ztrátového hospodaření je loňské zvýšení cen nafty až o šest korun za litr. Tržby firmy vzrostly oproti roku 1999 o 30 milionů korun.
 

ČSAD Bus zajišťuje v současnosti základní dopravní obslužnost 460 autobusy v osmi okresech Ústeckého a Libereckého kraje. Dalších 50 autobusů slouží pro zájezdovou přepravu. "V letošním roce bychom rádi udrželi základní dopravní obslužnost v současném rozsahu a neradi bychom některé spoje rušili. Zdražení jízdného o 11 procent od 1. května 2001 nám pomáhá v tom, aby okresní úřady nemusely na zdražení nafty tolik doplácet. Pokud by cena nafty vystoupila na 30 korun za litr, těžko bychom dosahovali ziskového hospodaření," upřesnil Havel.

Majoritním akcionářem ČSAD Bus Ústí nad Labem je v současnosti společnost Česká eskontní. Rozsah základní dopravní obslužnosti v regionu bude ústecká autobusová společnost ve spolupráci s okresními úřady připravovat ještě pro rok 2002, k jehož konci mají tyto úřady ukončit činnost. Poté mají jejich kompetence v zajišťování dopravní obslužnosti přejít na krajské úřady.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist