https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-primator-posila-stiznost-na-postup-kuzvartovy-namestkyne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký primátor posílá stížnost na postup Kužvartovy náměstkyně

23.10.2001 12:32 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Dopis se stížností na postup náměstkyně ministra životního prostředí (MŽP) Evy Tylové v kauze výstavby hliníkárny v Neštěmicích zasílá dnes ministru Miloši Kužvartovi primátor Ústí nad Labem Miroslav Pátek (ODS). V dopise žádá ministra o vysvětlení nezvyklého postupu státní úřednice.
 

Mluvčí města Milan Knotek dnes ČIA informoval, že náměstkyně Tylová před týdnem zaslala ústeckému stavebnímu úřadu dopis, ve kterém bez bližšího vysvětlení konstatuje, že úřad nedodržel všechny podmínky MŽP, a proto ministerstvo ruší svůj původně kladný souhlas s výstavbou hliníkárny v Neštěmicích. České televizi navíc poskytla Tylová podle Knotka prohlášení, ve kterém je uvedeno, že Ústí nad Labem v případě hliníkárny podvedlo MŽP i občany krajského města.

"S tím zásadně nesouhlasíme. Dopis zaslaný náměstkyní Tylovou stavebnímu úřadu neobsahuje žádné konkrétní argumenty a neradi bychom se její argumenty dozvídali z médií. V dopise se v téměř jedné větě konstatuje, že nebyly do rozhodnutí stavebního úřadu zapracovány blíže nespecifikované podmínky ministerstva. Navíc není dopis opatřen žádným úředním razítkem.

"Vystupování paní Tylové je v příkrém rozporu s kodexem vystupování státního úředníka. Navíc paní náměstkyně pominula skutečnost, že stavební úřad zajišťuje výkon státní správy v přenesené působnosti a město do jeho výkonu nezasahuje a zasahovat nebude," upřesnil stanovisko ústeckého primátora a magistrátu mluvčí Knotek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist