https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecky-primator-potvrzeni-vyjimky-pro-dalnici-d-8-vita
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústecký primátor potvrzení výjimky pro dálnici D 8 vítá

16.2.2001 18:50 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Primátor Ústí nad Labem Miroslav Pátek (ODS) neskrývá radost a potěšení nad dnešním rozhodnutím ministra životního prostředí Miloše Kužvarta, který potvrdil výjimku pro dostavbu kontroverzního úseku dálnice D 8 před chráněnou krajinnou oblast Českého středohoří. "Dostavba dálnice D 8 jako součásti mezinárodní magistrály mezi Skandinávií a Balkánem je pro další rozvoj severozápadních Čech naprosto klíčová. Doufám, že po udělení výjimky se práce na úseku mezi Lovosicemi a Řehlovicemi včas rozeběhnou a z Prahy do Drážďan budeme moci jezdit v roce 2005," řekl ČIA primátor Pátek.
 

Vedoucí referátu životního prostředí Okresního úřadu v Ústí nad Labem Jiří Mareček konstatoval, že udělení výjimky ze strany ministra Kužvarta považuje při dodržení všech navržených ekologických opatření za rozumné. Dodal, že při prosazení výstavby dálnic ve veřejném zájmu se vždy musí nějaká oběť životnímu prostředí přinést, ale musí být minimální. Podle zkušeného odborníka ze Správy chráněné krajinné oblasti České středohoří z Litoměřic, který si nepřál být jmenován, ministr Kužvart nepochybně zvážil důsledky svého rozhodnutí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist