https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecti-pratele-prirody-privitali-rozhodnuti-okresniho-uradu-o-hlinikarne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústečtí Přátelé přírody přivítali rozhodnutí okresního úřadu o hliníkárně

11.12.2001 19:34 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Zrušení územního řízení na výstavbu hliníkárny česko-norské firmy Aluczech v Ústí nad Labem - Neštěmicích ze strany ústeckého okresního úřadu (OkÚ) považují za svůj úspěch ekologičtí aktivisté ze sdružení Přátelé přírody. ČIA to potvrdil předseda sdružení Marián Páleník s tím, že zatímco Přátelé přírody byli od začátku proti stavbě, ústečtí radní se nedokázali shodnout na žádném stanovisku.
 

"Stavební odbor a odbor ekonomického rozvoje magistrátu navíc nesouhlasí se zamítavým stanoviskem okresu," řekl Páleník. Podle něj také starosta městského obvodu Neštěmice Pavel Tošovský (ODS) výstavbu dlouho podporoval. "Teprve když jsme celou kauzu zveřejnili a lidé začali proti hliníkárně podepisovat nesouhlasné petice, začal Tošovský zaujímat jiné stanovisko. Na rozhodnutí okresního úřadu reagoval slovy, že většina obyvatel Neštěmic bude mít radost," dodal Páleník.

Ten kritizuje zejména náměstka ústeckého primátora Ladislava Hrušku (ODS) za to, že prosazuje podání protestu města proti rozhodnutí OkÚ o zastavení územního řízení. Hruška soudí, že kauza hliníkárny a postup OkÚ a ministerstva životního prostředí odradí další zahraniční investory.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist