https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecti-skolaci-vycistili-lesy-v-nestemicich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústečtí školáci vyčistili lesy v Neštěmicích

2.5.2002 14:49 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Čtyři plné kontejnerové vany odpadu z lesů kolem Neštěmic naplnili v uplynulých pěti dnech školáci Základní školy v Ústí nad Labem-Neštěmicích. Mluvčí města Milan Knotek dnes ČIA řekl, že čištění lesů se zúčastnilo patnáct třídních kolektivů. Děti odpady vyprošťovaly z příkrých svahů lesa. Školáci v lesích rovněž vysadili 100 kusů sazenic nových stromů a současně se učili vhodnému chování v lese.
 

Jako odměnu za užitečnou práci dostala každá třída od města a správce městských lesů dort s poděkováním. Organizátorem akce bylo město Ústí nad Labem a neštěmická základní škola. V rámci Dne Země dále mladí ochránci přírody z ústeckého Domu dětí a mládeže a občanského sdružení Tilia Chuderovský vyčistili potok v Ústí nad Labem. Nalezli zde desítky starých pneumatik a dalšího odpadu, který do této lokality vyvezli občané krajského města a zahrádkáři.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist