https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecti-zastupitele-prohlasili-stavby-na-dolnim-labi-za-verejny-zajem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústečtí zastupitelé prohlásili stavby na dolním Labi za veřejný zájem

23.2.2002 12:14 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Plánovanou výstavbu dvou vodních děl na dolním Labi považuje zastupitelstvo Ústeckého kraje za stavbu ve veřejném zájmu. Zastupitelé tak v tomto týdnu schválili původní návrh krajských radních. Statutární zástupce krajského hejtmana Jaroslav Foldyna rozhodnutí zastupitelů považuje za jasný signál vládě, aby učinila totéž. Veřejný zájem je třeba prokázat především při schvalování EIA o vlivu staveb na životní prostředí.
 

Proti výstavbě vodních děl u Malého Března a Prostředního Žlebu protestují české i německé ekologické iniciativy. Podle Foldyny by měl souhlas zastupitele kraje převážit petiční akce a další nesouhlasné hlasy. Na jednání zastupitelstva Ústeckého kraje vystoupil proti výstavbě jezů na Labi předseda ústeckého ekologického sdružení Přátelé přírody Marian Páleník. Ten požadoval, aby se k výstavbě vodních děl vyjádřili občané regionu v referendu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist