https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/usti-chysta-stavbu-nove-trolejbusove-linky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústí chystá stavbu nové trolejbusové linky

14.4.2004 16:03 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Trolejbusovou linku, spojující centrum krajského města s novým areálem Masarykovy nemocnice na Bukově, postaví do konce letošního roku Dopravní podnik (DP) města Ústí nad Labem. Náklady mají činit zhruba 40 milionů korun. Mluvčí DP Jiří Zdvořáček ČIA řekl, že stavební povolení už bylo vydáno. Výběrové řízení na dodavatele stavby vypíše DP v příštích dnech s tím, že obálky s nabídkami firem otevře výběrová komise 3. května.
 

Mluvčí ústeckého magistrátu Milan Knotek ČIA řekl, že město bude ručit za úvěr ve výši 40 milionů korun, který si na stavbu nové trolejbusové trati vezme ústecký DP. V příštím roce obdrží DP od města dotaci 15 milionů korun, kterou použije na jednorázovou splátku úroků z úvěru. Součástí nové investice bude i výstavba nové světelné křižovatky u čerpací stanice pohonných hmot Shell naproti Masarykově nemocnici.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist