https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/usti-nad-labem-aktualizovalo-povodnovy-plan
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústí nad Labem aktualizovalo povodňový plán

4.9.2000 17:40 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Nový aktualizovaný povodňový plán Ústí nad Labem schválili zastupitelé krajského města. Podle tiskového mluvčího ústecké radnice Milana Knotka totiž původní plán z roku 1975 zdaleka nevyhovoval parametrům vládního nařízení z roku 1999, kdy musí města obce zabezpečit varování právnickým osobám na základě seznamu.
 

Povodňový plán si musí nechat každá radnice schválit na základě odborného stanoviska správce vodních toků a musí mít rovněž potvrzení příslušného okresního úřadu (OÚ) o souladu povodňového plánu obce s plánem OÚ. Povodňový plán města Ústí nad Labem bude každoročně aktualizován.

Současně ústečtí radní schválili prostředky na zpracování studie "Protipovodňová opatření pro město Ústí nad Labem," když metropole na Labi dosud nemá zajištěna opatření v případě výskytu velké vody (nad pětiletou vodu). Jedná se především o lokalitu Střekov směrem od zdymadel na Děčín, městské čtvrti Neštěmice, Krásné Březno a Mojžíř, které bezprostředně sousedí s dolním tokem Labem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist