https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/usti-nad-labem-poskytne-1236-milionu-korun-na-mhd
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústí nad Labem poskytne 123,6 milionu korun na MHD

26.2.2002 17:04 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Provozní dotaci ve výši více než 123,6 milionu korun poskytne v letošním roce město Ústí nad Labem zdejšímu Dopravnímu podniku (DP) na zajištění městské hromadné dopravy (MHD). Uvedenou částku schválili ústečtí radní, kteří zároveň podpořili návrh na poskytnutí investiční dotace DP ve výši 30 milionů korun. Pro ČIA to dnes uvedl mluvčí ústeckého magistrátu Milan Knotek.
 

Jak dále informoval, DP se ve smlouvě uzavřené s městem zavazuje zajišťovat v letošním roce svými autobusy a trolejbusy městskou dopravu v souladu s platnými právními předpisy na základě platných jízdních řádů. Smlouva mezi městem a DP je uzavírána každoročně. Jedná se o obchodní vztah mezi přepravcem (město) a dopravcem (DP).

Prodej jízdenek a jízdních dokladů a výši cen jízdného stanovuje tarif MHD, schválený radou města. Osobní údaje potřebné pro výdej časových předplatních jízdenek jsou určeny tarifem MHD v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů. Město se ve smlouvě s DP například zavazuje hradit vícenáklady, které během roku DP vzniknou z objížděk, stanovených z důvodu činností prováděných městem. Naopak v případě výluky dopravy bude dotace snížena o částku rovnající se počtu kilometrů, které podle dohodnutého rozsahu nebyly ujety.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist