https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/usti-nad-labem-pro-vystavbu-vodnich-del-na-labi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústí nad Labem pro výstavbu vodních děl na Labi

13.2.2001 09:35 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Souhlas s realizací stavby pod pracovním názvem "Zlepšení plavebních podmínek řeky Labe v úseku od Střekova pod státní hranicí ČR/SRN" ve verzi, kterou předložilo Ministerstvo dopravy a spojů České republiky (MDS) v prosinci 2000, vyjádřili radní města Ústí nad Labem . Podle mluvčí města Milana Knotka se radní vyslovili pro ministerstvem navrhovanou variantu A. Ta předpokládá pro regulaci Labe a zajištění plynulé lodní dopravy výstavbu plavebních stupňů s pohyblivým jezem v Prostředním Žlebu na Děčínsku a v Malém Březně na Ústecku.
 

Ústečtí radní navrhují, aby se investor staveb v rámci přípravy vodního díla Malé Březno zabýval možností výstavby veřejného silničního spojení mezi obcemi Malé Březno a Povrly. Navrhovaná silniční komunikace by pomohla odlehčit dopravnímu provozu na dvou ústeckých mostech. V rámci projektu vodních děl požaduje Rada města Ústí nad Labem realizaci místního biocentra u haldy společnosti Tonaso v městské části Neštěmice.

Proti výstavbě obou vodních děl na řece Labi protestují ekologičtí aktivisté z hnutí Děti Země a Přátelé přírody.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist