https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/utulek-v-brne-vyclenil-30-mist-pro-zvirata-uprchliku-zajisti-i-ockovani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Útulek v Brně vyčlenil 30 míst pro zvířata uprchlíků, zajistí i očkování

26.3.2022 00:42 | BRNO (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Útulek pro opuštěná zvířata Městské policie Brno vyčlenil 30 míst pro psy a kočky ukrajinských uprchlíků. Ukrajinci mohou zvířata nechat v útulku na 15 dní, aby si podle mluvčího strážníků Jakuba Ghanema mohli vyřídit potřebné záležitosti například s ubytováním nebo prací. Útulek může zvířatům zajistit očkování nebo ošetření. Vše je zdarma.
 

Majitelé mají povinnost mít zvíře po příchodu do země deset dní v karanténě, což by se jim díky útulku podařilo splnit. "O zvířátko se postaráme. Individuálně ho můžeme očkovat, vystavit český očkovací průkaz, ale také ho ošetřit proti parazitům nebo blechám. Pokud bude mít drobné zranění, zajistíme i základní veterinární péči," řekla vedoucí útulku Petra Volešová.

Podle ní je pro Ukrajince vše zdarma. "Pokud by nastala situace, že ani po 15 dnech by se majitel nemohl o zvířátko postarat, můžeme si ho tu nechat a nabízet ho novým majitelům, máme vše takto domluveno," dodala Volešová.

Strážníci chtějí uprchlíkům pomoci. "Chceme jim usnadnit adaptaci v novém prostředí. Hledání bydlení a zaměstnání je složité i pro místní obyvatele, obzvlášť pokud mají zvíře. Lidé tak budou vědět, že se o jejich psa a kočku postaráme, zatímco si oni vyřídí, co potřebují," dodal Ghanem.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist