https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uvizly-pes-se-v-ceskem-raji-dostal-po-16-dnech-z-nory-je-v-poradku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Uvízlý pes se v Českém ráji dostal po 16 dnech z nory, je v pořádku

20.7.2017 00:30 | VYSKEŘ (ČTK)
Pes uvízl v noře ve skalní spáře ve Skalanech 3. července, kdy se dovnitř vydal za liškou. Při tom nastal zával. Podle serveru iDnes nora měří asi šest metrů a mezi kamením na ni navazuje asi pětimetrová štola. Majitelka ani hasiči poté nedokázali psa z nory dostat.
Pes uvízl v noře ve skalní spáře ve Skalanech 3. července, kdy se dovnitř vydal za liškou. Při tom nastal zával. Podle serveru iDnes nora měří asi šest metrů a mezi kamením na ni navazuje asi pětimetrová štola. Majitelka ani hasiči poté nedokázali psa z nory dostat.
V Českém ráji se dokázal dostat ven z nory pes, které tam uvízl před 16 dny s liškou. Pes byl unavený, zesláblý a má ulomený jeden zub, jinak je ale v pořádku. Řekla to včera krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.
 

Podle ní byl pes v úterý slyšet, a hasiči se včera proto k noře opět vydali. "Veterinář říkal, že pokud má pes k dispozici vodu, tak i po těch 16 dnech má šanci na přežití," uvedla Štrauchová.

Jak se dostal lovecký border teriér ven, hasiči nevědí. "Když na místě byla schůzka, co bychom mohli ještě udělat, tak došlo k tomu, že se najednou pes objevil a stál za hasiči," řekla mluvčí. Hasiči mu dali napít a odvezli do Turnova na vyšetření na veterinu. "Neměl žádné tržné ani jiné rány, které by ho ohrožovaly na životě," dodala mluvčí. Na veterině se podle ní pes také setkal se svoji majitelkou.

Pes uvízl v noře ve skalní spáře ve Skalanech 3. července, kdy se dovnitř vydal za liškou. Při tom nastal zával. Podle serveru iDnes nora měří asi šest metrů a mezi kamením na ni navazuje asi pětimetrová štola. Majitelka ani hasiči poté nedokázali psa z nory dostat. "Nešlo ani spustit dolů rovné tyče, abychom zjistili, jak to tam vypadá," řekl serveru velitel zásahu Pavel Viták z Hasičského záchranného sboru v Semilech. Ve spáře byl totiž ostrý, zhruba pětačtyřicetistupňový zlom. Hasičům se nakonec podařilo zával uvolnit, aby zvířata měla možnost se sama vyhrabat ven. Více než týden se ale nic nedělo, nepomohlo ani položení mrtvé slepice a látky otřené o hárající fenu před noru. Kopat hasiči nemohli. Podle Štrauchové hrozilo, že by to způsobilo další zával.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist